Opis forum
Egzamin PR 16 czerwca o godz.:
Gr.1 - 9.00
Gr.2 - 10.00
Gr.3 - 11.00
Gr.4 - 12.00
Na Towarnickiego w sali 13 - pierwsze piêtro
forma pisemna - test wielokrotnego wyboru
Zagadnienia z PR - wyk³ady:
- Kultura, Kultura fizyczna,
- Edukacja, Edukacja fizyczna,
- Charakterystyka imprez rekreacyjnych,
- Istota i znaczenie rekreacji,
- Podzia³ czasu wolnego i charakterystyka
- Produkt turystyczny sta³y i zmodyfikowany,
- Osobliwo¶ciowe i spo³eczne uwarunkowania rekreacji,
- Instytucje wychowawcze sformalizowane i niesformalizowane,
- Bariery podjêcia aktywno¶ci ruchowej,
- Rodzaje lekcji, zasady budowy lekcji, ogniwa lekcji - czynno¶ci
instruktora,budowa lekcji, typy lekcji,
- Animacja jej rodzaje,
- Animator jego warsztat pracy,
- Formy rekreacji (3 grupy,3 formy prowadzenia zajêæ)
- Metody wychowawcze,
- Metody nauczania czynno¶ci ruchowych,
- Czynniki w rekreacji,
- Warunki w rekreacji.
Turysta
Dostali¶my na pocztê zagadnienia z æwiczeñ ale mam pytanko dostaniemy jeszcze opracowanie tych zagadnieñ przez pani± Wilk??? Chodzi mi o ta prezentacje co na ostatnich æwiczeniach pokazywa³a nam pani mgr:)
Opracowac to juz musi sobie ka¿dy sam xP mgr Wilk poda³a tylko tytu³y ksi±¿ek z których mo¿na skorzystaæ.
hej ja zdawalam dzisiaj egzamin z PR ustnie, nie wiem czy wam to w czyms pomoze ale moge powiedziec jakie byly moje spostrzezenia pytania dostalam wylacznie z wykladow, jedynie przy imprezach rekreacyjnach podalam podzial z cwiczen i wykladow, praktycznie z kazdego wykladu dostalam jakies pytanie, dobrze jest zwrocic uwage na pierwszy wyklad o edukacji, ksztalceniu on nawiazuje do pierwszego wykladu z PT z poprzedniego semestru wiec sobie poczytajcie lepiej jakie byly tam podzialy, mialam tez pytanie o rodzaje animacji co akurat tez bylo w tamtym semestrze, chodzi tu o animatora sportowego, dzieciecego, show animatora i all round animatora, nie korzystalam z zadnych dodatkowych ksiazek, wszystko to bylo na wykladach jedynie jesli cos pokrywa sie temtycznie z jakims wykladem z PT to warto sobie przypomniec a obecnosc nie miala zadnego znaczenia, ja bylam tylko na 2 wykladach zycze wszystkim powodzenia
Ostatnio edytowany przez diana (2011-05-26 11:45:23)
Student
Wie kto¶ mo¿e czy dr pó³torak co roku daje ten sam test? ten z poczty:)
Turysta
Ludzie sk±d macie te testy na pr ???? Nie wiecie czy on daje co roku cos podobnego ??? uczycie siê z nich czy g³ównie notatki ???? Proszê o odp )))
Ja na razie czytam notatki. Jest ich troche w chu ;d ale tego testu na pamiêæ siê uczyæ nie ma sensu. Wszyscy wiemy jaki jest Pó³torak, nie s±dzê ¿eby da³ to samo co ju¿ kiedy¶ by³o. Faktycznie , zagadnienia sa te same wiêc warto poczytaæ tamten test ale jednak u niego notatki to podstawa. Niestety. No i trzeba siê nauczyæ tego cholerstwa. A przy tym zero rekreacji To siê mija z celem ;(