Opis forum
Administrator
Uwaga, uwaga!
Ju¿ 20 pa¼dziernika rusza kurs na Pilota Wycieczek!
Jest to chyba najbardziej warto¶ciowy papier, jaki mo¿na zrobiæ na tym kierunku studiów
Kurs trwa³ bêdzie do 11 marca, wyk³ady co dwa tygodnie w soboty i/lub niedziele (nie licz±c ¶wi±t i takich tam).
£±cznie w ramach kursu (i owej ceny!) mamy:
- 150godzin wyk³adów;
- dwie wycieczki (jedna do Lwowa, druga po Polsce);
- wycieczka piesza po Rzeszowie;
-ró¿ne inne takie :];
Cena jest do¶æ wysoka, ale po d³u¿szych negocjacjach z pracownikiem (oraz telefonie do szefa ) uda³o mi siê j± zbiæ. Cena podstawowa wynosi 795z³. Je¶li zbierze siê z turystyki minimum 5 osób - dostajemy po 300z³ ulgi NA OSOBÊ - czyli ca³y kurs kosztowa³ bêdzie niespe³na 500z³!
Ale jak wiadomo nadal to du¿o kasy. Plus jest taki, ¿e nie musimy p³aciæ wszystkiego od razu - wystarczy przed rozpoczêciem zap³aciæ 100z³. Reszta - byle przed zakoñczeniem (czyli 100z³ do 20 pa¼dziernika, a potem zbieraæ, zbieraæ i zbieraæ, ¿eby pozosta³e 400z³ uzbieraæ do marca ).
Oprócz samych uprawnieñ pilota, w ramach owego kursu robimy papiery na opiekuna kolonii, obozów m³odzie¿owych i zimowisk (fajny zarobek na wakacjach) oraz rezydenta - czyli przedstawiciela biura podró¿y za granic±. Jak to powiedzia³ cz³ek z LogosTour'a (organizator kursu) - dwa miesi±ce w hotelu w Bu³garii, tylko przyjmowanie grup i wakacje ;]
Warto siê za to braæ jak najszybciej i nie czekaæ do roku nastêpnego, ceny id± mocno w górê - w zesz³ym roku kurs podstawowo kosztowa³ 600z³, my mieli¶my te¿ 300 zni¿ki.
Za rok mo¿e byæ jeszcze gorzej. W ka¿dym razie nie liczy³bym na to, ¿e bêdzie lepiej ;]
Ave!
A nie orientujesz siê czy my czego¶ takiego nie bêdziemy mieæ jak wybierzemy sobie t± specjalizacjê, czy trzeba na w³asn± rêke robiæ kurs?
Administrator
Sytuacja wygl±da tak: ¿eby pracowaæ jako pilot trzeba mieæ uprawnienia, które daje tylko egzamin zdany przed komisj± wyznaczon± przez marsza³ka województwa (w naszym wypadku: podkarpackiego). ¯eby do takiego egzaminu podej¶æ - trzeba mieæ zaliczony kurs i papiery, ¿e siê takowy kurs zaliczy³o. A prawo organizowania takowego kursu ma bardzo niewiele instytucji - w Rzeszowie wiem tylko o LogosTour'ze. Na pewno za¶ nie ma Uniwerek. Tak wiêc nawet wybieraj±c specjalizacjê w tym kierunku i chc±c pracowaæ jako pilot zmuszeni jeste¶my robiæ owy kurs. A wiêkszych zni¿ek ju¿ nie bêdzie, pyta³em specjalnie pod tym k±tem w biurze
Wiêc moim skromnym zdaniem lepiej sobie ten kurs zrobiæ teraz i wzi±æ inn± specjalizacjê ni¿ obs³uga ruchu turystycznego (bo to podaj¿e w tym siê zamyka), ni¿ przez trzy lata przygotowywaæ siê do tego samego kursu
Tak czytam, czytam i stwierdzam ze jestem zainteresowana Ale nie bede ukrywac ze ta 2 cena bardziej mi sie podoba.
Czekam na nastepne chetne osoby Mam nadzieje ze uda sie zebrac grupe 5 osob
Pozdrawiam! ;]
Administrator
Cudnie! No to mamy zni¿kê ;]
Teraz tylko przed rozpoczêciem siê ugadaæ w jaki¶ dzieñ (pewnie ju¿ w pa¼dzierniku), pój¶æ ekip± i siê zapisaæ
Szuderku, na pewno wiêcej osób siê za³apie, tylko pamiêtaj, ¿e jeszcze wakacje s± i ma³o ludu tu zagl±da (np ja raz na d³uuuugi czas wchodzê ;x). Bêdzie bli¿ej pa¼dziernika to do wiêkszej liczby osób dojdzie info Ale i tak zni¿kê mamyyyyyy ! xDD
Administrator
Ale¿ ja siê nie ¶pieszê, po prostu wrzuci³em jak tylko siê dowiedzia³em czegokolwiek Jeszcze na jaki¶ pocz±tkowych zajêciach siê rozg³osi.
Ale cieszê siê niezmiernie, cieszêê!
Szary cz³owiek
Ja tez siê decyduje:)